don't even think about going home


last day

Åh frustration! Ett efterlängtat träningspass var inplanerat igår kväll men nejnej, då dyker hosta och en rinnande näsa upp istället. Tack men nej tack. Rösten är mer än bortblåst och imorgon går startskottet av och jag börjar nytt jobb. En receptionist utan röst. Var ska detta sluta? Kroppen skriker efter träning, jag vill ta i och svettas. Men det får vänta. Lite förnuft är bra, ibland. Får nöja mig med hundpromenader och löpning till bussen en dag till iallafall.. Smakade iallafall mitt nya proteinpulver med smak av vanilj/skogsbär igår, yummie säger jag!
någon var inte alltför glad över gårdagens kvällspromenad...

ville bara säga..

Har på senare tid fått massor med positiv respons från er läsare. Fina kommentarer och bra frågor har seglat in. Det känns verkligen himla fint och gör mig ännu mer motiverad att fortsätta skriva om träning och hälsa. Frågorna kommer jag självklart att ta upp och besvara som enskilda inlägg allt eftersom. Har även fått förfrågningar angående kostscheman/träningsupplägg, vilket jag kommer att hjälpa ett par stycken med nu under våren. Åh jag tycker verkligen att det här är superkul! Blir jätteglad och smickrad över att ni frågar mig, det värmer ska ni veta. Fortsätt gärna fråga på om det är något ni undrar över eller vill ha mer av. Puss och kram till er fina!



måste vidare

Ny vecka - nya tag. Söndagen bortkastades i sängen, med ett mående som jag minst sagt förtjänade. Nog om det! Tog en lugn start på veckan, lullade runt hemma, kikade på the voice, fixade mig och åt för en gångs skull frukosten hemma (en del iallafall, tog en andra frukost på jobbet). Termometern visade superkallt så både UGG's och pälsväst fick åka på idag. Att solen skiner idag gör mitt humör aningen bättre, och ännu en skjuts uppåt är att det faktiskt är näst sista dagen för mig hos Kalin Setterberg idag. Känns dock lite sorgligt. Imorgon plockar jag ihop mitt och på onsdag morgon styrs stegen mot receptionen hos revisionsbyrån. Spännande!

animal printpants outta control

Lördagen var så mycket mer en detta. Men en kort sneak peak kanske säger en del om kvällens tokigheter. Tack flickor och pojkar för en helbra kväll!


shake that bottle and make it pop

LMFAO i högtalarna, skoissues, fixande och trixande. Om någon timme styrs bilen mot destination Sofia. Åhii, ser fram emot en kvällarnas kväll! Time to dress up. Vi ses på dansgolvet!



oh I love you, saturday morning

Med tanke på halsont och förkylning spenderades fredagskvällen med mamsen, film och sushi. Mysmys! Fick även hämta ett paket på posten från Fitnessguru vilket innehöll mitt proteinpulver som klickades hem tidigare i veckan. Snabba puckar, är supersugen på att smaka! Många timmars sömn blev det iallafall, precis vad som behövdes. Kroppen känns piggare och I'm on fire! Knåpade ihop en smarrig frukost med scrambled eggs och andra trevligheter, tänkte dega lite framför tv'n innan det är dags att bege sig mot Täbban för en dejt med Miss M. Ikväll styr förken Asp kalas, och det ser vi fram emot!
Vad gör ni en lördag som denna?

#05

Inspiration kan man aldrig få för mycket av. Jag själv sitter ofta och klickar runt på olika hemsidor om kost/träning för att bli extra peppad och ta min träning till en högre nivå. En sida som jag besöker nästan dagligen är Fitnessguru, suger åt mig tips och trix härifrån som en svamp. Här finns allt ifrån kost- och träningsscheman, ett stort antal träningsbloggar, forum, inspiration, webbshop med kosttillskott och träningstillbehör till PT's som svarar på dina frågor. Sid Knutsson, PT i botten, grundade Fitnessguru och jag tycker han har lyckats riktigt bra! De vänder sig till en stor målgrupp, och inte bara superskinny träningsfreaks. Misstolka mig rätt. Check it out!



no nothing

Äntligen fredag och helgen kryper allt närmare. Hela kontoret bara osar veckoslut! Igårkväll smög sig halsontet på, och imorse var min röst borttappad med en halsvärk som inte var nådig. Usch! Vill inte hålla på med detta nu. Längtar så efter att träna, trots att det bara(?) gått två dagar sen sist. Övervägde starkt att ta en sväng igår, men fångade mitt förnuft i sista sekund. Ska i eftermiddag kila iväg på ett möte angående mitt nya jobb där bland annat kontraktskrivning står på agendan. Kan inte sitta där helt febrig och rosig om kinderna utan röst. Kurerar mig och tar nya tag så snart det bara går! Dricker fram till dess obegränsat med te och pausar dieten, min kropp behöver all näring som går för tillfället. Ibland måste man.

life can make you bitter or better, choose better


kidsos

Jo men visst vet ni, som man bäddar får man ligga. På tok för lite sömn blandat med tung träning och mycket jobb verkar inte vara den bästa kombon. Någonting i halsen känns tokigt, och ja egentligen känns inte någonting i kroppen som det ska. Jag har inte tid att vara sjuk! Om mindre än en vecka går jag i mål på mitt nuvarande jobb och starskottet på mitt nya går av. Födelsedagsbarn ska firas i helgen, och jag är inne i ett riktigt skönt träningsflow. Damn it! Dock behöver musklerna ett par vilodagar ibland, tar tillfället i akt och bockar av dessa nu. Får vända saken till det positiva och se allt jag faktiskt kommer hinna med nu, vilket i princip är tvätta och dammsuga. Jättekul. Har en tanke om att gårdagens banvaktning gjorde mig med aningen fler baciller än jag kom dit med..
mina fina barnvaktsbebisar, gosgosgos

birthday girl

Idag säger vi hipp hipp hurra för min tokflicka Sofia. På lördag kör vi klackarna i taket 2.0, no worries. Grattis hjärtat!

 

 

 


oh I forgot about, you


halv två

Gav mig själv sovmorgon dagen till ära och gled inte ur sängen förrän kvart över sju. Tog allt i min takt, hann till och med beställa hem nytt proteinpulver från fitnessguru (lovade mig själv att vänta till löning). Cappucino och vanilj/skogsbär, ska bli spännande att prova lite nya smaker! Trots att jag kört stenhårda träningspass nio dagar i rad nu skriker kroppen efter mer mer träning. Men icke, idag tar jag mitt förnuft till fånga vilket inte händer alltför ofta och drar till med en vilodag. Behövligt för både kropp och själ, vilket även innebär att nästa pass blir superpepp! Kvällen kommer istället för att ägnas åt tyngdlyftning spenderas hos grannen som barnvakt till tre små gosisar, längtar lite faktiskt. Well, back to business..

lycklig och förvånad

Energin fortsatte ligga på topp dagen lång. Avslutade med ett RPM pass följt av mage. Träningsvärken från gårdagens ryggpass sitter där den ska, vilket känns helgrymt. Ryggmuskler är galet snyggt! Njuter av att för en gångs skull landa hemma innan tio, småtittar på American Pie (kan inte sluta älska de filmerna) och myser med en kopp te. Dagen har trots allt varit krävande och jag är utmattad. Tänkte plocka fram morgondagens outfit och krypa ner i sängen. Hörs imorgon!

purchase of happiness

Kan man få för mycket av lycka? Överlycklig är ordet. Tidigare imorse hade jag en hastigt inbokad arbetsintervju och nu, två timmar senare kommer ett samtal där de berättar att de har bestämt sig. Det är mig de vill ha! Herregud, kan ni förstå lättnaden av att sudda ut "arbetsförmedlingen" i almanackan och byta ut det mot "första dagen på nya jobbet"?! En sten lyfte från mina axlar, (mitt nuvarande jobb är en projektanställning som går ut 31/1). Startar redan onsdag nästa vecka, som receptionist. Åhii, min dag är gjord!

let it rain

Idag är en sån där dag när inte mycket kan stoppa mig. Morgonen började segare än någonsin, men tog mig upp och begav mig mot dagens första möte redan 07.10. Någonting gick helbra och det dåliga humöret är som bortblåst. Nu blir det frukost på jobbet, kesella med bär och mandel, och en kopp te såklart. Hej hopp!

alive

Fick till ett helbra ryggpass, och jag är bara så nöjd. Supersetade i stort sett alla övningar och hann med hela 30 set x 15-20 reps uppifrån och ner. Starkt! Sitter nyduschad i morgonrock, och keso med bär + solrosfrön fick bli min after-workout. Imorgon är en viktig dag där flera stora besked väntar, alltså känns sängen som ett vettigt alternativ. Om en stund, ska bara kika lite efter en klänning passande för helgens bravader. Storslaget är ordet! Sweet dreams



boostar mig även med c-vitamin, nejtack förkylning

är jag lycklig nu?

Just nu är allt så så bra. Lyckan har fångat min själ och fått mig att inse vad som egentligen spelar någon roll. Min familj är underbar och vänner mer än fantastiska. Och ja, jag förvirrar mig själv med tokigheter och knaserier. Men vad gör det? Jag lever. Hej livet, omfamna mig!


to be a lean, mean fitness machine


kvart över tolv

Äntligen lunchdags och det var länge sedan den pausen behövdes så mycket. Med träning dagarna sju förra veckan och en kalashelg är jag helslut, både i huvud och kropp. Även ikväll är ett träningspass planerat, men inte alltför sent, herregud skulle behöva hoppa i säng klockan åtta. Fick just ett samtal och ännu ett spännande möte blev inplanerat imorgon klockan åtta sharp. Åhii pirrigt! Har många bollar i luften och mycket på gång, känns mer än bra! Nu ska jag kila iväg och slurpa i mig min tomatsoppa till lunch. Puss!



they can't stop what they can't catch


granny

Mysfika med kladdkaka och te i massor hos bästa Farmor. Yumyum! Gymmet väntade dock och jag tog mig an tung powerwalk och mage, med hjälp av Nike appen. Den tog måste jag säga. Fann just mig själv utslagen i fåtöljen, känns som det börjar dra ihop sig mot läggdags. Ögonen är trötta och min kropp som en spaghetti. Imorgon börjar en ny vecka med nya äventyr. Väntar på ett spännande (och viktigt) besked, kan knappt bärga mig! Sweet dreams




oh you sunday

Jajamen, idag är det söndag och jag får äta precis vad jag vill! Inget dietande på vilodagen, eller vila och vila ikväll får faktiskt gymmet ännu ett besök. Tänker spendera eftermiddagen hos min lilla Farmor med saft och bullar. Förmiddagen har bestått av Men in Trees och degdegdeg, så himla skönt! Tog mig ut i snön och promenerade en sväng, helt underbart skönt. Äntligen kom vintern, eller? Bruce Springsteen gjorde mig sällskap ännu en gång, och hans toner gör mig bara så glad. Ni borde prova honom!


lördag

Huvudvärken blåste bort och ett besök på gymmet fredagkvällen till ära gjorde gott. Axlar, biceps och kondition. En kidnappning av två grabbar och lite Jersey Shore blev fortsättningen på min kväll. Lördagen blev till sovmorgon och ett lååångt träningspass. Vet inte vad som händer med mig, men på helgerna kan jag spendera timmar på gymmet utan att notera att klockan faktiskt tickar. Löpning, cross, bröst, triceps och mage. Höjde en del vikter och åh vad bra det kändes! Egenlagad fajitas-middag och fördrink hos mig blev början på en lång kväll. Nästa destination blev tegel för ännu en hejdåkram till Annika som beger sig till Asien för tre månader. Vid midnatt styrde jag, Joel och Sofia stegen mot stan och hamnade på Lobby. Vilken kväll! Drinkprovning, tokdans, nummerutdelning och jag vet inte vad. Landade hemma 06.30, nöjd och glad. Måste även tacka mister A som snällt tog oss både dit och hem. Känns som att jag somnade med ett leende på läpparna, jävlar vilken toppenkväll!

strong is the new skinny


go for it


exactly what I need

Har jag berättat att jag blivit kavajtokig? Har de senaste tio dagarna lyckats få med mig hela tre underbara ting hem. Can't stop. Säger som min kära Mimmi: Man kan aldrig ha för många kavajer! Sanna mina ord, flickan har helt rätt.



explosion

What a thursday. Dagen gick som smort och avslutades som pricken över i med en fantastisk middag och en god vän. Tiden flög onoterat förbi, ett antal timmars pratande och skrattande senare slog klockan plötsligt tolv och det var dags för Cinderella att återvända hem. Vaknade imorse med sällskap av hemsk migrän, herregud mitt huvud sprängs. Sängen för mig idag och inget jobbande. Blä säger jag. Gör allt och lite till för att må bättre, hoppas kunna ta en sväng förbi gymmet ikväll. Till dess är jag ett med min onepiece.

question

Se där, har fått en liten fråga som jag tänkte göra mitt bästa för att besvara!


Du som är så duktig! hur ser en träningsvecka ut för dig?

Svar: En träningsvecka för mig brukar inte vara alltför planerad, men ändå har jag upplägget i huvudet. För mig är det viktigt att kunna planera om efter dagsform. Efter ett par års gymmande börjar jag lära mig vilken typ av träning som behövs och när. I veckorna när jag jobbar blir det oftast senträning eller supertidig morgonträning, medan jag på helgerna utnyttjar förmiddagen. Försöker hinna med 5-6 träningspass per vecka, men gärna 7 om det går (vila är inte min starka sida, även fast jag vet hur mycket kroppen behöver den). Men när jag har en vilodag väljer jag ut den noggrant, ofta med anknytning till helgens påhitt (bakisträning är inte den allra bästa om man säger så).

Då jag är väldigt inriktad på styrketräning brukar det bli cirka fyra "rena" styrkepass i veckan. Muskelgrupperna delar jag upp för att hinna köra igenom hela kroppen ordentligt. Fusk är det ändå bara jag själv som förlorar på. Så här ser min uppdelning ut:

-Rygg/ ev. biceps
-Ben/rumpa
-Triceps/bröst
-Axlar/biceps
+ mage samtliga pass

Innan varje styrkepass kör jag en lång "uppvärmning" mellan 30-60 minuter, för att få upp puls och förbränning. Oftast blir det powerwalk i uppförsbacke eller löpning, men tar en sväng på crossen då och då. De resterande två/tre passen ägnas åt kondition och mageträning rakt av. Intervaller och spinning blandat med långlöpning och stentuff powerwalk, känns ibland som att jag klättrar upp för en skidbacke.
Utöver detta försöker jag komplettera och pussla med bodypump, zumba och yoga för att variera träningen, vilket både musklerna och psyket behöver. Variation är nyckelordet för lyckad träning helt enkelt.

Hoppas du är nöjd med mitt svar, och kom gärna med fler frågor!


silent shout

Även idag startade dagen med ett morgonpass. Ben, stjärt och lite mage. Tight! Och med silent shout i hörlurarna satte jag personligt rekord och hamnade på över 100 kilo i benpress. Kände mig sedan oslagbar och ja, dagen går som smort. Svängde in på ett möte och även där skötte jag mig finfint. Förhoppningsvis får ni höra mer om detta sen! Glömde nästan, middagen igår åts på Friday's med ett gäng härliga tjejor. Snicksnack, smarrig mat och utsökta drinkar (pepsi max för min del, men en smutt har ingen dött av). Sorgligt att krama min fina hejdå, usch nu ses vi inte på tre hela månader. Känner på mig att det kan bli ett antal telefonsamtal fram till imorgon eftermiddag när planet lyfter. Flyg försiktigt, hjärtat mitt!



Varvade ner på bandet med mister Springsteen i öronen. Kunde inte blivit bättre!

rastlöst

Kan snart inte sitta still längre. Vet inte vad eller varför, men någonting spritter i mig. Hopp och skutt, längtan. Ser redan fram emot morgondagens träningspass (och fredagens, lördagens, söndagens) och längtar som en tok till helgen. Snacka om att inte leva i nuet.. Har så mycket jag bara vill få fram, säga, få ut. Andas, kanske skulle vara bra.

for the self confidence I've always lacked


endorfin

Sometimes, I get a good feeling. Morgonens spinningpass gick mer än bra, trots att gårdagens träning inte tog slut förrän vid stängning. Frukost på jobbet och där har vi en fantastisk start på dagen helt enkelt. Ikväll vankas avskedsmiddag för Emilia med ett gäng sköna tjejor. Ser fram emot tjejsnack, skvaller och god mat! Och med tanke på våra spontana ryck vet vi aldrig var kvällen slutar. Puss!



festade till med en celsius, koffeinkick!

sweat it out

Och jag som inte ens var träningssugen idag. Uppslukad av trötthet och tom i hjärnan tog jag mig ändå till gymmet och det var som att en blixt slog ner. Från ingenstans dök energin upp och vips hade två hela timmar avverkats tillsammans med löpbandet, marklyft, mage med Joel och ännu fler ryggövningar. Guldstjärna till fröken! Nu väntar sängen, imorgon gäller spinning 06.45. Natti natti!

word


high heels, high hope

Åh åh, planer och pirr. På något konstigt vis kommer alltid räddningen i sista sekund, när känslan av att allt är kört börjar närma sig. Det här, kan bli riktigt bra. Lyssnar på magkänslan, som bara vrålar YES!



casual

RPM och mage. Gårdagens träning gick halvbra, det är då man inser hur viktig sömnen egentligen är. Känns som jag borde sluta underskatta den. Även idag står RPM på schemat, kommer bli mycket cardio framöver. Dels för att växla om lite med tanke på att jag mest kör styrka annars, men också för att boosta förbränningen. Beach 2012, eller hur var det? Glömde berätta att jag fått mitt första uppdrag som "kostrådgivare" (och ett andra är på väg) ska bli spännande att se hur detta går. Fortsättning följer helt enkelt. Svängde på mig mamsens tröja i farten imorse, och det blev riktigt bra om jag får säga det själv. Så bjuder på en dagens helt enkelt. Enjoy!

genom eld

Om fyra korta dagar försvinner min bästaste fina Emilia iväg till Chile för tre månader framåt. Tre månader låter inte speciellt länge, känns dock som en evighet. Kommer sakna mitt hjärta massor, mest. Och inte minst våra oändliga långprat och tokerier. Jag har en himla tur som har en vän som du. Ensam är stark, två oslagbar. Hon kommer ju faktiskt hem igen! (Och då kan vi snacka långprat, på Helmers. My treat!)



jag kan höra musiken du gav mig inatt


heavy monday

Frågan är om världen någonsin skådat en tröttare tjej. Med en totalsömn på åtta timmar i helgen är det egentligen inte så konstigt kanske. Bara att få upp ögonen imorse var en utmaning, undrar hur resten av dagen ska gå.. Söndagen blev iallafall en degdag, som väntat. Tog mig till frisören och blev tillklippt, sen tillbaka hem till sängen och film. Mamsen bjöd på sushimiddag, mer än smarrigt. Hade även en välförtjänt vilodag från träningen, idag tar vi nya tag med ett RPM pass. Fast usch vad kroppen är seg, önskar ibland allt för ofta att jag var en kaffedrickare, men icke. Jaja, det kommer väl förr eller senare..

sorry for partyrockin'

Att tiden går fort när man har roligt verkar stämma. Helgen har bara flugit förbi, saker och ting har gått av bara farten. Som sagt startade vi med en afterwork i fredags som slutade på dansgolvet och med 24 timmars vakenhet. Efter ett par timmars sömn spenderades större delen av dagen på gymmet, bröst och triceps stod på schemat samt en fight med löpbandet. Körde bänkpress för första gången på säkert ett år, och det känns idag kan jag säga. Vidare tog lördagen oss till teaterskolan SET och min fina Louise framträdde med sin fantastiska, enastående enmansshow. Hon imponerar verkligen den tjejen. Sofia och jag tog oss vidare till treat för ett antal drinkar och manligt sällskap. Slutdestinationen blev Lobby, och det var länge sedan jag hade så många vänner samlade på ett och samma ställe. Snäppet värre än tegel, konstigt nog. Dans, knaserier, kära återseenden och underbart sällskap gjorde min kväll. Många skratt delades, och högsta betyg delas ut. Åh min kropp pirrar av lycka!

justdancedancedance

Helbra kväll, både Kho Phangan och Lobby. Fint sällskap och ett par kära återseenden. Dans i massor och alkoholen fick idag ligga lågt. Men det känns fint, att sitta på tåget hem inte mycket mer än hungrig då middag inte hanns med. Nöjd tjej helt enkelt.


slowmotion

Märks att det är fredag, mejlinkorgen gapar tom vilket betyder att jag inte har alltför mycket att göra. Har iallafall lyckats boka in ett frisörbesök i helgen ett par månader försenat. Festar till med en cola (har hållit mig hela veckan, och nej light är faktiskt inte heller nyttigt). Helst av allt vill jag bara smita iväg till gymmet, gårdagens pass peppade mig till tusen och nu är jag mer sugen än någonsin på att ta mig an löpbandet. Men, ett par timmar återstår innan det är dags att packa ihop. Keep it up!

13

Intervaller och axlar. Kan inte kännas bättre. Nu, nu går det bra. Äntligen fredag (visserligen den trettonde), och ett par dagars ledighet närmar sig. Håller tummarna för att dagen går snabbt. Efter jobbet väntar gymmet, som alltid, på mig. Senare står ett glas vin med min Julia på schemat. Utmärkt start på helgen! Fortsättningsvis gäller fullt ös, men mer om det sen. Thank god it's Friday!

to overcome the voice in your head that says you can't

Nyupplägg. Här ska brännas. Fokusen har under hösten legat mycket på tung styrketräning och att bygga muskler. Tycker den biten har fungerat oerhört bra, och att känna resultatet av slitandet känns magiskt. Nu är det slimdown som gäller. Beach 2012, att börja i april och tro att man ska vara fit till stranden funkar icke. Snabbdieter håller inte i längden och oftast går man upp allt man tappat minst lika snabbt. Långsiktiga mål. Kommer rikta in mig mycket på cardio och plocka bort det mesta av kolhydraterna framöver. Eller, har redan smygstartat faktiskt. Regelbundna måltider, bra med energi och mycket vatten. Schemat ska följas till punkt och pricka. Och visst, det är jobbigt, tungt och det kommer dagar. Men, i slutändan är det värt allt slit och släp. Nu kör vi, mot stranden!



every second, is a chance to turn your life around


mitt i prick

Hamnade efter gårdagens jobb på Waynes med min finis Julia. Long time no see! Många timmar av tedrickande och tjejsnack. Totalslut efter dagen var det bara hopp i säng som gällde väl hemma. Drömmar förvirrar och ger obehagliga känslor, usch. Känner mig som ett enda kaos för tillfället. Dök upp tidigt på jobbet, lika bra att distrahera tankarna lite. Redan imorgon anländer helgen, efterlängtat, full av roligheter och träning. Helst av allt vill jag bara ta mitt pick och pack och försvinna härifrån. Well well, vi får se hur det blir med den saken.

celsius

Lyckades imorse hindra mig själv från att somna om och hoppade ur min varma säng 06.02. Smet iväg till gymmet för lite morgongymnastik som omväxling, trots att det inte gått mer än åtta timmar sedan jag gick därifrån sist (undrar ibland var dessa superkrafter kommer ifrån). Stenhård svettig powerwalk i uppförsbacke och mage med hjälp av Nike Training blev dagens. Supersnabb dusch och iordningsfix, en shake på vägen och jag landade på jobbet i tid. Förmiddagen har varit fullspäckad med mejl vilket fått tankarna på annat fokus, och tack gode Gud för det. Strax time för lunch, och jag hoppas för allt i världen att humöret håller idag. Orkar inte fundera och spekulera mer. Det om något tar på mina krafter.
inviger idag en ny blå kavaj från Zara, me like

your love is weak

Superdepp, tom på krafter. Bränner och svider. Vill vara naiv som alltid, men inte den här gången. Eller? En sån där dag när knappt gymmet hjälper. Obotlig. Otröstlig. Slut och matt. Kan inte låtsas mer. Olust. Kanske ett par timmar av sömn hjälper. Kanske inte.


#04

Fortsätter på löpbandet och tänker idag tipsa om ännu en effektiv och rolig träningsform. Nämligen intervaller! Intervaller bygger på att man springer snabbare en sträcka, lugnare nästa osv. Sträckan kan mätas i avstånd, tid eller puls. Detta ökar både uthållighet och snabbhet eftersom kroppen påfrestas mer än vid "vanlig" löpning. Kroppen har nämligen en försvarsmekanism som ökar muskelstyrkan och syreomsättningen för att klara av en lika tung påfrestning igen. Vid intervallträning sker detta mellan varje intervall, oerhört påfrestande med enormt bra träning. Vad som också är bra att man helt själv och efter förmåga kan anpassa intervallernas typ, antal, längd och ja you name it. Och jag som gillar när det "händer" något älskar intervallträningen. Fyll lurarna med skön musik och springspringspring!

he looked just like you'd want him to, some kind of slick chrome american prince. a blue jean moon serenade, what you do to me. and i don't believe you


i've been a fool and i've been blind

Grått, trist, måndag. Kylan tar kål på mig. Te hjälper tydligen inte idag. En natt full av drömmar skakar om min värld. Guld värt att prata av mig hos bästa vän, släppa ut ledsamheten, bara blotta mig och allt som snurrar i mitt huvud. Oh, that's a lot dear. Inviger idag nyinköpt jeansskjorta och nya skor, det känns fint iallafall. Längtarlängtar till kvällen och gymmet. Vill göra av med energi, känna mig levande igen. Menmen det är ett antal timmar kvar till dess. Håll ut!
new in

bara söndag

Sushi, kvällspromenad, skvaller, tjejsnack, te, bästa vän, pepparkakor, varmdusch, rena lakan, two and a half men. Perfekt avslut på en söndag som idag.


fröken kaos

Spontan utgång, startade med grabbarna grus och drinkar i mängder för att sedan möta upp två puddingar på stan, det vill säga Julia och Matilda. Järngänget styrde stegen mot Lobby och sprit i mängder rent ut sagt. För bra helt enkelt, vilket betyder att någonting måste gå snett. Som alltid, varförvarför? Alkohol och kärlek bör ej beblandas. Hårt. Ont. Aj. Fina vänner räddar och tar hand om. Ovärderligt. Men ja, jag ska rycka upp mig! Om en stund. Kraften har gått ur min kropp. Tänker nu ladda upp ny hos min bästaste bästa och faktiskt göra något vettigt denna kalla söndag. Eller något sånt.

a castle made of sand

Arg, ledsen, trött, besviken. Falskheter och ljugerier, nejtack. Aldrig mera. Vill trycka på delete, radera allt. Vill inte höra mer. Som man bäddar får man ligga. Nu kan du ta dina minnen och försvinna ur mitt liv, älskade du.

never know what movie you’re playing

Tro det eller ej, men jag (som är totalberoende av min telefon) stängde faktiskt av iPhonen och spenderade fredagskvällen i sängen framför P.S I love you och ett par avsnitt av senaste Two and a half men. Helt enkelt jätteskönt! Somnade tidigt och var imorse uppe med tuppen och på gymmet redan vid niotiden. Två timmars träning och jag var en ny människa igen. Svettig långlång powerwalk och mage blev dagens. Rebecka dök upp och gjorde mig sällskap en stund, skvallret på löpbandet har nog aldrig varit mer juicy. Ordnade en lunchdejt och shopping i stan med min fina Emilia, åh vad jag saknat henne. En hel del vackra ting följde med hem, och jag är helnöjd med dagen! Nu vankas utgång trots att jag lovat mig själv en alkoholfri helg. Kvällen börjar i Täby, men var den slutar är oförutsägbart. Puss



11.07

Ledigledigledig. Helt underbart! Den lediga delen av torsdagen spenderades på stan tillsammans med mistermister, lunch och småshopping i snöyran. Vidare ut till Farfar och Madde i Österskär för att sedan vända tillbaka mot stan och återigen ett besök på Tiki Room med fint sällskap. Trots röd dag gällde jobb för prinsen, och innan klockan slagit nio imorse mötte vi solljuset. Väl hemma hoppade jag direkt i min onepiece och gjorde mig en kopp te. Mysfaktor. Tänkte försöka få en del gjort idag, vi får se hur det går. Som prio ett på listan står ett besök på gymmet, efterlängtat. Vidare måste här städas och plockas (till kvällen dyker gäster upp på Hallongräd), födelsedagspresenter inhandlas och egentligen skulle mitt hår behöva ett frisörbesök. Gasen i botten!

120105

Now Cinderella don't you go to sleep, it's such a bitter form of refuge. Oh don't you know the kingdom is under siege, and everybody needs you.


helt utan ord


half day off

Torsdag - halvdag och sista för den här veckan. Kände mig duktig och smög in på kontoret redan halv åtta. Virrig som man är lyckas jag låsa datorn och kan ändå inte jobba. Tummen upp Olivia! Fram tills räddning dyker upp får jag ägna mig åt planering, vilket iförsig kan behövas. Gårdagens aktiviteter blev intervaller på löpbandet i sällskap av Joel följt av en tripp till stan, en mister och Tiki Room. Hawaii inspirerat och verkligen supermysigt! Dock blev kvällen alkoholfri för min del, men vad gör det när underbart sällskap finns bredvid? Tackar för att natten tillbringades i stan, vilket innebar ett par extra minuters sömn och endast två stationers resväg till jobbet. Lyx!

 


change came in disguise of revelation, set his soul on fire


just do it

Huvudet tog sig sovmorgon, istället för att kliva upp när väckarklockan ville fick jag mig 40 minuters extra sömn. Förmodligen behövligt. Flög upp ur sängen ett par minuter i sju och på en kvart hade jag fixat det som skulle fixas och kilade iväg till bussen. Hann till och med handla med mig dagens lunch (soppa) på vägen och landa på kontoret en knapp timme efter uppstigning. Bra jobbat! Dödade två timmar på gymmet igår kväll, fram till stängning och lite till. Hade bestämt mig för ett långt benpass, och så blev det. Känns idag vill jag lova. Men i full fart framåt går det, att se och känna resultat måste vara något av det bästa med att träna. Det ger mig en kick!

and if i love you?

Eftermiddag, och det känns. Hjärnan sa tack och hej och kvar sitter jag med dimmig blick och ben som bara vill hemhemhem. Men klaga ska man inte, mer än halva arbetsveckan har faktiskt gått och jag ser fram emot ett par dagars ledighet. Halvdag på torsdag, ledig på fredag. Behövligt. Börjar redan planera vilka roligheter som ska hittas på. Som de flesta andra dagar finns en visit på gymmet med även på dagens schema, hoppas på att få med mig mister Anders. Ben och rumpa står på tur. Work that ass!

Shake it out - Florence + The Machine

come fly with me

Tröttare än tröttast och snorigare än snorigast. Verkar som att jag, precis som alla andra åkte på en nyårsförkylning. Usch. Filten fick komma fram och tillsammans med te håller jag mig varm idag. Vill bort från detta kalla land, sol och värme ja tack. Drömmer mig iväg för en stund och kikar på lite resor, Thailand skulle inte sitta helt fel. Det sista att pricka av på listan är en reskompis, är någon med mig?



love actually

Måste erkänna att suget inte var på topp idag men trots att jag känner mig halvkrasslig blev det en sväng till gymmet. Ångrar mig inte en sekund, fick till ett tungt rygg/bicepspass och en släng mage. Känslan efteråt är alltid lika fantastisk! Sitter nu nerbäddad i sängen med en kopp vaniljte och kärleksfilm, välförtjänt. Stänger nog mina trötta ögon om en liten stund dock. Nattis!


då vet du att jag finns, att jag finns kvar hos dig trots att jag alltid springer, är jag där du hör mig


a place to hide away

Dagen flyter på men usch vad jag längtar hem. Skulle mer än gärna bara gosa in mig i täcket, dricka te och titta på en mysig film. Idag är min kompanjon sjukling vilket innebär dubbelt upp för mig, ganska skönt att vara sysselsatt ändå. Plus att jag får känna mig lite extra effektiv och duktig, vilket kan behövas en dag som denna. Laleh sjunger i mina öron och gör livet lite lättare. En visit på gymmet ikväll är planerad och förhoppningsvis får jag till filmtittandet också i något hörn.

nytt, fräscht

Ett nyår likt inget annat, och en dagen efter som förtjänas mer än nog. Nyårskvällen gick av stapeln hos mig på Hallongränd med drinkar och tjejsnack. Vidare styrdes stegen mot mister Richard som styrde kalas, för ett tolvslagsfirande med skumpa, fyrverkerier och trevligt sällskap. På någon vänster hamnade vi i stan där resten är och förblir en dimma. Ett fantastiskt, galet och helbra nyår helt enkelt. Uppskattar enormt att jag fick fira med mina nära och kära, även om ett par själar saknades. Söndagen bestod inte av så mycket mer än en rent ut sagt förjävlig baksmälla, lyckligtvis behövde jag inte spendera dagen själv utan fick sällskap av en minst lika trött och sliten mister. Finns inte så mycket mer att tillägga, håller tummarna för ett fantastiskt 2012! Gott nytt år!



RSS 2.0